MSOŚ
czy ktoś jest chętny?
trzeba zacząć poważnie planować, bo śnieg nas zasypie...
wybieramy termin pasujacy wiekszości!
propozycja: 11XI??
planowane jest ognisko ( w śniegu), wycieczka na Mewią Łachę ( po kolana w śniegu)- jak jakis ptak jeszcze tam zostanie, ujście wisły ( prawy lub lewy brzeg jak nam śnieg pozwoli) i oczywiście morze,,,
domek ma wodę, prąd, gaz, ale możliwe, że będzie trzeba odśnieżyć ścieżkę.
możemy wybrać się pociągiem do Gdańska i potem autobus albo samochodami ( zależy ile osób....czy ma ktos samochód??)
narazie tyle.
jaki drugi wyjazd z Magda???? haloo?? co przegapilam??
a poza tym to...agituje calkowicie za 11.XI, uwazam ze to doskonaly termin, bo sniegu bywa malo w tym czasie, ptak tez jakis powinien byc na miejscu, wiec luuz.
Emm...ja mam do dyspozycji fure na 5 osob, jesli znajdzie sie druga osoba z pojazdem to mozemy sie tam kopsnac...ale czy to sie oplaca tak na dobra sprawe? Hmm...pewnie tak Napewno latwiej niz pociag + buc [hehe, tak mi sie napisalo, to zostawiam
]
pzdr
CZe
Ja uważam, że im wcześniej tym lepiej więc wydaje mi sie że 4.11 bedzie najlepszym terminem bo mamy szanse na troche słońca i nie zamarzniemy. A jeżeli wyskoczy nam ten wyjazd ze Stróżyńskim to przełóżmy to na 11.11.
Trzeba sie zastanowic ćzy opłaca sie jechac samochodami ( o ile bedzie jeszcze jeden) czy skorzystamy z usług pkp. chyba że na stopa?
Ja załatwie lunete cobysmy mieli przez co ptaszki podglądac.
pociąg do Gdańska 50 zł w górę (normalny) + bus/autobus do Junoszyna lub Jantara obok Stegny.
jest jeszcze jedna możliwość ale bardzo mało społeczna,... jedna grupa jedzie pociągiem, druga samochodem. Samochód dojeżdza pierwszy i odbiera ludzi z Gdańska.
dzisiejsze pomysły: część jedzie w czwartek lub piatek, reszta w sobotę rano
powrót: poniedziałek..??? dajcie znać co myślicie,
pogadamy też w piątek na grzywaczu.
Lepiej zamówic bilety wceśniej!